DocBox / Beter worden (2)

Als je de eerste stappen in het genezingsproces gezet hebt, de situatie waarin je verzeild bent accepteert en omarmt, je adem en je lichaam ontspannen zijn en je – door dit te visualiseren – de intentie gezet hebt dat je beter wilt worden, kun je genezende qi sturen naar de zieke delen.

Laat je aandacht zakken naar je onderbuik en visualiseer daar een ketel met pruttelend en borrelend qi-water, van onderaf verwarmd door een constant, stevig vuur (dat brandt vanaf je bekkenbodem). Dit gebied is je tantian, je innerlijke opslagplaats van energie, de opwerkingsfabriek van je lichamelijk vitaliteit. Adem in en neem de hitte boven de ketel mee en op je uitademing stuur je die hitte in een dunne, geconcentreerde stroom (zie het als een roze-goud-smaragd-paarse damp) naar de zieke delen. Laat het daar uitstralen naar elke cel en zie dat het elke cel vernieuwt en gezond maakt.

Over deze methode zijn dikke boeken te schrijven en geschreven, maar je kunt hiermee prima beginnen. Je kunt deze aanpak ook preventief gebruiken. Stuur dan regelmatig genezende qi naar al je vitale organen, je brein, je zintuigen, je aderen, je zenuwen, je klieren, je botten je beenmerg, je spieren, je huid en ieder deel van jezelf.
Je zult perplex zijn van het resultaat – al binnen 3 weken.
Ik wens je een eindeloze gezondheid.
With love, Steph, the Barefoot

(vertaling Peter Veen – www.qiworks.nl)