DoxBox / Zo krijg je iets zonder moeite voor elkaar

Wat je ook bereiken wilt, en wat je ook voor jezelf wilt manifesteren, je doet het voor het gevoel dat je verwacht te krijgen als het gelukt is. Aan de basis van alles wat je wilt, ligt een diep verlangen om je volledig ontspannen te voelen, thuis, blij dat je leeft, veilig, geliefd, aaibaar, voldaan en op iedere manier verzorgd. Dat geldt voor alle levensgebieden, dus of het nu gaat om meer liefde, meer geld of meer aandacht, het is steeds hetzelfde: je verwacht dat het hebben ervan je in een verrukkelijke innerlijke staat zal brengen.

Daar is niks mis mee.

Maar volgens de Daoïstische aanpak om dingen van binnenuit te doen, hoef je om dat te bereiken niet van hot naar her te rennen, geen windmolens te bevechten en geen regenbogen na te jagen, wat je wel zou moeten doen, is alvast de gewenste innerlijke staat oproepen – ongeacht wat er allemaal in en rond je gebeurt – want daardoor verander je de trilling van jouw energieveld op zo’n manier dat die overeenkomt met de trilling die de externe wereld gebruikt om voor elkaar te krijgen wat jij wilt, en als het je lukt deze wat ingewikkelde zin nog te volgen dan ben je er bijna, want daardoor haal je de omstandigheden die nodig zijn om jouw verlangen te vervullen automatisch naar je toe en veroorzaak je de gewenste verschuiving in de werkelijkheid zonder dat je daar ook maar een vinger voor hoeft uit te steken.

Anders gezegd, zorg ervoor dat je je van binnen op de gewenste manier voelt en je begint automatisch de vereiste externe condities naar je toe te halen.

Bevredigend, opwindend, liefdevol
Stel je wilt een mooie, bevredigende, opwindende, liefdevolle relatie met iemand. In plaats van te focussen op die persoon, die misschien wel of misschien niet deel uit gaat maken van jouw toekomst – je weet het nooit zeker tot duidelijk is hoe het zit – richt je je op het gevoel dat je verwacht te krijgen als het je lukt om een relatie met die persoon te hebben: heerlijk voldaan en opgewonden.

Visualiseer jezelf dan een paar ogenblikken verderop in de toekomst, terwijl je er heerlijk voldaan en opgewonden uitziet – zie jezelf met de bijbehorende lichaamstaal en houding, hoe je ademhaalt, hoe ontspannen je lichaam is, hoe tevreden met zichzelf en de wereld, hoe je hart juicht van plezier en verwachting en hoe je gezicht gloeit met het stralende licht van verhoogd bewustzijn. Visualiseer dan dat je het lichaam binnengaat van die versie van jezelf en sta jezelf toe om al die gevoelens te ervaren. Sta jezelf toe je mooi te voelen, voldaan, en opgewonden op die speciale manier.

Begeleid dan de toekomstige jou met jezelf er nog in terug naar het nu, zodat je samen kunt smelten met jezelf en blijf jezelf daarbij de gevoelens van schoonheid, tevredenheid en opwinding toestaan.

Richt je daarna, als je dat wilt, tot de Grote Jij – de Dao van Jou – en zeg met diepgevoelde oprechtheid ‘breng me alles en iedereen waardoor ik me zo – of zelfs beter – kan blijven voelen.’

Zeg (en voel) dan een grote dankbaarheid alsof het allemaal al gebeurd is. Laat het daarna los en ga door met wat je aan het doen was.

Alles verandert
Reken er maar op dat er binnen een paar dagen van alles verandert en voor je het weet, vind je jezelf terug met de persoon van je dromen, of met iemand die nog leuker is, of in totaal andere omstandigheden die hier niets mee te maken hebben, maar die je wel het door jou gewenste gevoel geven.

Ik wens je zoveel magie dat je vandaag en de komende dagen tenminste drie keer verrast en verrukt raakt door onverwachte veranderingen die je leven op een geweldige manier verbeteren.

Love, Stephen Russell – Barefoot Doctor

Vertaling Peter Veen