De computermuis trekt je scheef

De laatste dagen oefen ik weer regelmatig voor de spiegel en het valt me op dat ik scheef sta. Ook als voor m’n gevoel m’n hele lichaam keurig uitgelijnd is, steekt m’n linkerschouder iets naar voren, zit er een draai naar rechts in m’n torso en draait m’n hoofd weer iets naar links om dat te compenseren. Ik vind het merkwaardig en zoek nu -al kijkend naar mijn spiegelbeeld- een nieuwe balans waarin rechtuit weer echt rechtuit is.
Maar het waarom laat me niet los. Hoe komt het dat die houding natuurlijk aanvoelt. Waarschijnlijk omdat ik die vaak aanneem, omdat ik vaak zo zit of sta. Waar zit ik het meest? Achter m’n pc. En dan valt het kwartje. Al heel lang bedien ik de muis met m’n linkerhand en de pc-muis ligt wat hoger op m’n bureau dan het toetsenbord. Dus de natuurlijke houding is dat m’n linkerhand iets verder naar voren ligt dan m’n rechter. Daardoor komt ook de linkerschouder wat verder naar voren en draait m’n hoofd iets om dat te compenseren.
De puzzel lijkt opgelost. De muis ligt nu rechts van me. In de verwachting dat daardoor die scheefstand over een paar dagen weg is. En daarna blijf ik regelmatig wisselen. Pas op dus met die muis en oefen regelmatig voor de spiegel zodat je je beleving van hoe je staat en beweegt, kunt checken met wat je ziet!

Plezier.
Peter Veen