Docbox / Stel je geluk niet uit

Je hebt de neiging om gevoelens als gelukkig zijn, tevreden zijn en voldaan zijn uit te stellen tot je bereikt hebt wat het dan ook is dat je bereiken wilt. Of tot je de omstandigheden gemanifesteerd hebt die je wenst te manifesteren. Alsof uitstel dat wat je bereiken of manifesteren wilt dichterbij brengt. Maar het omgekeerde is waar.
Hoe meer je jezelf toestaat je nu gelukkig, tevreden en voldaan te voelen, hoe gelukkiger de Dao in jou zich voelt – hij voelt zich gewaardeerd door jou omdat je waardeert wat hij (en dus jij) al voor elkaar gekregen hebt. Dat jij je gelukkig voelt, is als een applaus. Dat je zijn werk kent en het waardeert, moedigt hem aan om er nog een schepje bovenop te doen en daardoor bereik jij je doelen een stuk sneller. Daarnaast werkt je immuunsysteem beter als je jezelf toestaat je gelukkig te voelen, je qi heeft meer kracht en daarom maak je steeds opnieuw betere keuzes. En de som daarvan vormt weer jouw toekomst.

Met jezelf pijn te laten leiden en jezelf joi de vivre te ontzeggen, bereik je niets extra.

Vind je het lastig om je gelukkig te voelen? Vaak komt dat omdat je medelijden hebt met jezelf. Dat is een verraderlijk gevoel dat je zomaar overvalt. Het tegengif is het woord ‘dankjewel’ voortdurend herhalen bij alles wat je doet. Dankjewel dat ik hier mag zijn. Dankjewel dat ik dit mag meemaken. Dankjewel voor deze persoon in mijn leven. Dankjewel voor dit probleem/deze uitdaging die me scherp en alert houdt. Dankjewel voor deze omstandigheden die me laten zien hoe ik vanaf hier verder wil gaan. Dankjewel voor het bewustzijn waarmee ik dit allemaal mag bewonderen, enzovoorts. Dit werkt alsof je een sterk schoonmaakmiddel op een vieze wastafel spuit. Het vraagt wat kracht om de viezigheid (zelfmedelijden) eraf te poetsen, maar als je de beweging vaak genoeg herhaalt, merk je ineens dat je je van binnenuit gelukkig voelt, ongeacht wat er zich allemaal wel of niet om je heen afspeelt.

Op dat moment zit je jezelf niet meer in de weg en heeft de Dao alle ruimte die hij nodig heeft om het wonder voor jou te laten voltrekken.

Ik wens je dat je je vandaag gelukkig voelt, gewoon omdat je blij bent dat je leeft.

Love, Doc

(vertaling Peter Veen)