Een extra hart net boven je neus

Een zhineng-leraar zei in een onlinesessie eens dat een mens volgens de Chinese opvatting twee harten heeft. Natuurlijk heb je een hart op de plek waar je je hart sowieso verwacht, dus inderdaad dat kloppende ding links in je borstkas. Maar je hebt ook een hart in je hoofd, direct boven je neusbrug tussen je wenkbrauwen. Dat bovenste hart -yintang- kun je heel gemakkelijk opvrolijken en lichter maken. Omdat beide harten direct met elkaar in verbinding staan, vrolijkt daarvan ook je onderste hart op. Ja, bij mij werkt het uitstekend!
Hoe je dat doet?
Heel simpel. Trek je wenkbrauwen een klein beetje op. En doe dat de hele dag door, zo vaak als je eraan denkt. Dat is alles. Eén aandachtspuntje, zorg er bij het optrekken van je wenkbrauwen voor dat je oren niet mee omhoog gaan. Dus wel even voor de spiegel oefenen!

Plezier! Peter Veen post@qiworks.nl.