DocBox / Kies voor de flow

Als je werkt met een to-do-lijst heb je de neiging om je leven rond die lijst te organiseren en gestaag alle items af te werken. Maar het werkt prettiger om volgens je intuïtie te werk te gaan in plaats van volgens een lijstje. Op grond van intuïtie en non-lineair denken, laat je dan de dag zichzelf ontwikkelen .

Laat je lichaam je daarbij van de ene klus naar de andere leiden. Beter gezegd: laat je leiden door je energie. Dus in plaats van iets te gaan doen waarvan je denkt dat dat een goed idee is, doe je datgene dat het prettigst voelt en waar je het meest door gefascineerd wordt. Op het eerste gezicht lijkt dat irrationeel, maar als je doorzet, ontdek je dat die energie je van succes naar succes leidt.

Natuurlijk zijn de mogelijkheden in je werksituatie beperkt, maar om het bevrijdende effect van deze aanpak te voelen, hoef je niet per se grote dingen aan te pakken – het hoeft niet dramatisch te zijn en je hoeft geen groot gebaar te maken. Het kan het verschil zijn tussen eerst je potlood slijpen en dan de vuilnisbak leeggooien of omgekeerd. Het gaat erom dat je energie bepaalt wat je doet en niet de volgorde op je to-do lijst. Bevrijding betekent dat je jezelf bevrijdt van de tirannie van je verstand door in plaats daarvan je fascinatie te volgen.

Probeer het, geniet en omarm de voordelen die het je brengt.

Ik wens je dat je zo gigantisch geniet van de voordelen die dit oplevert dat je die brede lach niet meer van je gezicht kunt krijgen – trouwens waarom zou je dat sowieso ooit willen?

Love, D

Vertaling Peter Veen