DocBox / Vijf uitmuntende vaardigheden (1)

De oude Daoïsten hadden een concept voor een succesvol leven.

Ze gingen ervan uit dat er vijf activiteiten waren die je zou moeten beheersen om een veelzijdig leven te kunnen leiden.

Ik heb dit concept 35 jaar lang gebruikt als basis voor mijn eigen leven en ik kan ervoor instaan dat het werkt. Het is zelfs zo dat hoe verder ik kom op die vijf gebieden, des te makkelijker en soepeler alles lijkt te gaan.

De eerste uitmuntende vaardigheid is het ontwikkelen van de vaardigheid om te mediteren. Want als je geest helder is en je in balans bent, neem je betere beslissingen en ben je niet langer een speelbal van de ups en downs van het dagelijkse leven.

De tweede uitmuntende vaardigheid is het ontwikkelen van de vaardigheid in een (Chinese) vechtsport. Want als je jezelf kunt verdedigen, voel je je zelfverzekerd. Daardoor is het makkelijker om aardig en gul te zijn voor anderen en dat leidt ertoe dat veel dingen goed voor je uitpakken. Maar ook ben je in staat om de mensen om je heen te beschermen, en het oefenen zorgt ervoor dat je fit en sterk bent en dat helpt je om lang en gezond te leven.

De derde uitmuntende vaardigheid is het ontwikkelen van je mogelijkheden om anderen te genezen, om overal waar je het tegenkomt lijden te verlichten. Hierdoor ben je er zeker van dat je positief bijdraagt aan de wereld en dat zorgt voor veel geluk voor jezelf.

De vierde uitmuntende vaardigheid is het ontwikkelen van de mogelijkheid om creatief te zijn en iets creatiefs te produceren. Dit voegt waarde toe aan je wereld en daardoor krijgt ook jouw leven meer waarde – creativiteit is het beste geneesmiddel tegen zinloosheid.

De vijfde uitmuntende vaardigheid is het ontwikkelen van je talent om je creatieve aanbod aan het publiek te presenteren. Anderen kunnen er op die manier hun voordeel mee doen en de kans is groter dat je op een passende manier beloond wordt voor je werk.

Hoe of waar je ook leeft, je kunt deze principes altijd toepassen. In de Members’ DocBox leg ik uit hoe je nu direct met deze principes aan het werk kunt. Je kunt ook mijn boek ‘Handboek voor helden’ lezen, dat gaat volledig over deze principes en het toepassen ervan.

Als dit concept je aanspreekt, probeer het dan gewoon. Misschien is het precies de benadering die je nodig hebt om je carrière of je leven meer inhoud te geven.

Wens: dat je er veel aan hebt en dat je pad vandaag licht en helder is.

Love, D

Vertaling Peter Veen