Magische klanken (1)

Duizelig en warm. Dat ben ik een paar dagen later nog steeds. Vorig weekend deed ik een workshop bij Orna Ralston. De titel ‘magic of sound’ klonk erg onschuldig, maar het is onvoorstelbaar hoeveel effect het heeft als een groep mensen – met Orna en met een duidelijke gezamenlijke intentie – een bepaalde toon een kwartier of een half uur lang aanhoudt. Wat vastzit komt los, of je dat nou wilt of niet. Het lijkt of zo’n welbewust gekozen geluid kanalen opent die je normaal gesproken zelf niet open krijgt. Je hoofd ontspant, je hart wordt vrij, je buik raakt los en je vindt een stem om wat je kwijt wilt uit te drukken en te laten gaan. Ook voelt het of het kanaal tussen hoofd, hart en buik (verder) open gaat. De prijs ervoor is dat je nog dagenlang licht in je hoofd bent, wat overgevoelig, en dat je een paar nachten slecht slaapt omdat alles dat door elkaar geschud is zich weer zetten wil. Natuurlijk weet ik nog niet wat er uiteindelijk van blijft hangen, maar wat zeker blijft, is verbazing over de impact van geluid en respect voor wat goed gekozen klanken met je kunnen doen.

Door deze workshop ben ik extra benieuwd naar de klanken van level-3. Juist na wat ik dit weekend gezien, gehoord en gevoeld heb, lijkt dat me een spannende en avontuurlijke reis.

Wie alvast met geluid aan de gang wil vindt binnenkort in Magische klanken (2) een reeks algemene helende geluiden. Orna Ralston geeft vaker sjamanistisch getinte workshops in Nederland, bijvoorbeeld bij www.mirre.nl. Een lijst vind je ook op haar eigen website: www.ornaralston.ch.

Plezier! Peter Veen – www.qiworks.nl