Magische klanken (2)

Deze zes helende geluiden in dit stukje komen uit een systeem dat Barefoot Doctor gebruikt. Volgens de toelichting hebben ze vooral een algemene, stimulerende werking. (Er zijn ook nog specifieke geluiden voor de belangrijkste organen.) Ik oefen er zo nu en dan mee, maar nog te kort om veel te kunnen zeggen over het effect. Volgens zijn toelichting kun je ze probleemloos toepassen.

Het algemene gebruik is zo: zorg dat je fysiek en mentaal ontspant en begin het geluid te maken. Eerst richt je je aandacht op het startpunt. Daarna stuur je het geluid je hele lichaam door. Door dat een poosje te doen, geef je een micro-massage aan je vitale organen, evenwichtsorganen, brein, bloedvaten, weefsel, spieren, zenuwen en botten. Blokkades verdwijnen hierdoor en dat helpt om je weer in een stralende gezondheid te brengen. Natuurlijk dragen je intentie en je gerichtheid daar ook flink aan bij.

Welk geluid je kiest, hangt af van de klank die je op dat moment het meeste aanspreekt. Je kunt ook een eigen geluid kiezen. Dat wat er komt als je zomaar een geluid maakt, is waarschijnlijk het geluid dat je op dat moment nodig hebt. Doe een geluid tenminste 9x, maar je mag het ook gerust een kwartier volhouden.

‘shhhhhh’ (vanuit de plooien in je mond, het is een zacht en bijna stil geluid) brengt je lever in balans en heeft een algemeen rustgevend effect, start bij je lever .

‘hrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr’ brengt je in balans en geeft rust omdat de herrie achter je voorhoofd verdwijnt, start in het midden van je voorhoofd.

‘hawhhhhh-hawhhhhh- hawhhhhhh-hawhhhhh- hawhhhhh’ (een beetje of je lacht in slow-motion) is goed voor de qi van je hart waardoor je weer blij bent dat je leeft, start bij je hart.

‘whyohwah’ (zo resonerend als je maar kunt en met mond en keelklanken allebei sterk overdreven) maakt het pad schoon tussen je lokale zelf en je spirituele zelf en reinigt al je kanalen, start in je thymus.

‘mmm-mmm-mmm-mmm-mmm-mmm-mmm-mmm-mmm’ (voeg eventueel tussen de mmm’s willekeurig allerlei klinkerklanken toe: mmm-a, -e, -i, -o, -u, -aye, -ah, -ay, -eh, -ee, -aye, -ih, -oh, -ow, -oi, -uh, -etc) maakt je hoofd helder en geeft je lichaam energie, start in het midden van je voorhoofd .

‘yayayayayayayayayayayayayayayayay’ werkt ontspannend en ontstressend op je hele systeem, ook goed voor alle problemen in keel en thorax, start in je keel.

Met dank aan Barefoot Doctor, Peter Veen, www.qiworks.nl.