DocBox / Verander je ervaring

Als je goed oplet, terwijl je doet wat je doet, merk je dat je voortdurend bezig bent je ervaring voor jezelf te beschrijven.

Hoe je een ervaring beschrijft, bepaalt de kleur van die ervaring. Je bent volledig vrij om te kiezen hoe je een ervaring voor jezelf beschrijft. Je kunt dat op ieder moment veranderen en zodra je de beschrijving verandert, verandert ook je ervaring.

Je kunt nu denken ‘is dat van belang’, maar omdat je alleen maar bezig bent met dingen te ervaren, zou ik zeggen dat het van het allergrootste belang is.

Stel je voor dat je in een drukke menigte verzeild raakt terwijl je probeert de trein te halen. Je bewustzijn beschrijft die ervaring met ‘oh nee, wat een drukte, duwen en schuifelen, opletten, misschien zelfs gevaarlijk’ en je hebt medelijden met jezelf, je ziet er tegenop, je bent gespannen.

Zo denken bepaalt volledig de ervaring die je hebt en die zorgt ervoor dat anderen in de menigte het als voorbeeld nemen en zich ook zo voelen, vandaar dat de menigtes die tijdens de spits proberen de trein te halen – of er uitstappen – er zo beroerd uitzien.

Herinner jezelf eraan dat je leeft. Dat dit een wonder is. Dat anderen ontmoeten niet alleen interessant, opwindend en prettig is, maar ook een kans om je hart te gebruiken als een orgaan waarmee je, waar je ook bent, universele liefde kunt uitzenden en ontvangen, en hoe groter de menigte is, des te groter is de uitdaging.

Hierdoor worden jouw innerlijke respons en het externe effect daarvan volledig anders en ook de anderen om je heen vrolijken hierdoor op en stralen dat uit, net als jij.

Ik wens je mooie en vrolijke beschrijvingen.

Love, Doc

Vertaling Peter Veen