Healen met qi (1)

Heeft er iemand in je omgeving klachten? Of zoek je een manier om iemand te healen met qi? Teacher Ooi Kean Hin heeft in november 2010 in een speciale workshop ruim anderhalve dag besteed aan healing en hoe hij dat doet met Zhineng-Qqigong. De essentie?
Allereerst moet je leren om qi te voelen. Daarna om qi te sturen. Het eerste gebeurt vroeg of laat vanzelf als je voldoende en met de juiste intentie oefent. Het tweede vraagt wat extra aandacht. Natuurlijk ben je tijdens de oefeningen al bezig met qi door je eigen lichaam te sturen. Dat doe je door je aandacht te richten op een orgaan of een lichaamsdeel. De qi volgt je aandacht en gaat daardoor als vanzelf ook naar die plek.

Wil je een ander healen of qi sturen naar een ander, dan moet je de qi in hem of in haar zien te krijgen. Twee manieren hebben we daarvoor geoefend. De eerste is dat je je wijsvinger op je middelvinger legt, de andere vingers en je duim vouw je eronder. Het aanwijsapparaat dat daardoor ontstaat, gebruik je als een soort qi-laserstraal. Je stuurt daarbij de qi via je middelvinger naar buiten. Dat is onwennig, maar je kunt het eindeloos en overal oefenen door je uitademing te focussen. Als test richt je je middelvinger op de palm van je andere hand. Adem uit via je middelvinger en voel wat er gebeurt. Als je qi voelt in je handpalm, ben je klaar om verder te gaan. Je gebruikt dan deze methode zoals je in de geneeskunst een laserstraal zou gebruiken. Dus heel gericht en gefocust.

Voor healing via je handen (met La Qi als methode; wat La Qi is, lees je hier) geldt dezelfde aanpak, maar met je handen kun je een breder spectrum aan. Zet de ander tussen je handen (of denk haar/hem tussen je handen) en doe la qi om de ander te vullen met qi. Je kunt het natuurlijk wat meer op een specifieke plek richten. Het enige waar je -volgens Ooi- op moet letten is dat je je aandacht bij deze toepassing van la qi niet richt op de loagong-punten in je handen. Als je dat wel doet is er een kans dat je je eigen qi weggeeft. Focus daarom met nadruk op wat er tussen je handen gebeurt.

Plezier!

Peter Veen – www.qiworks.nl