DocBox / Vind nu het antwoord op die belangrijke vraag

Ben je gevangen in een dilemma, klem gezet door grote vragen waar je geen antwoord op hebt omdat je in de war bent of uit balans en is er niemand in de buurt die een helder licht op de situatie kan laten schijnen en weet je echt niet meer wat je moet doen en welke kant je op moet, probeer dan de Daoïstische manier: doe net alsof je het antwoord al weet.

Gedraag jezelf de rest van de dag alsof je precies weet wat het antwoord op je vraag is en sta jezelf toe om je te voelen als iemand die weet wat hij doet en volledig vertrouwen heeft in haar of zijn beslissingen.

Door je te gedragen als iemand die weet wat het antwoord is, geef je je rationele verstand – dat altijd direct wil weten waar het aan toe is – even vrijaf van wat het als zijn taak beschouwt.

En binnen 24 uur realiseer je je dat je het antwoord weet en dat je het de hele tijd al wist – het komt spontaan in je op.

Dat is magie.

Dat je er veel aan mag hebben.

Love, Doc

tekst: Barefoot Doctor – Stephen Russell
Vertaling: Peter Veen